Welke bestanden kan ik uploaden in de ontwerptool?

U kunt verschillende bestandstypen uploaden voor uw drukwerk, waaronder PDF, SVG, JPG en PNG. We raden aan om PDF of SVG-bestanden te gebruiken voor de meeste soorten drukwerk, omdat dit formaat de beste garantie biedt voor het behoud van vectoren, transparanties, en de algehele opmaak van uw ontwerp. Hieronder een overzicht van de geaccepteerde bestandstypen in onze ontwerptool:

  • PDF: Het meest aanbevolen bestandstype voor online drukwerk. PDF-bestanden behouden vectoren, transparanties, en de algehele opmaak, en zijn beperkt in bestandsgrootte.
  • SVG: Geschikt voor vectorgebaseerde ontwerpen, ideaal voor logo’s en teksten waarbij schaalbaarheid belangrijk is zonder kwaliteitsverlies.
  • JPG/JPEG: Vooral gebruikt voor foto’s. Let op: bij het opslaan als JPG kan er kwaliteitsverlies optreden en details kunnen verloren gaan. JPG is geschikt voor projecten waar kleurrijkheid en kleine bestandsgrootte van belang zijn, maar minder voor precisiewerk waarbij detail belangrijk is.
  • PNG: Geschikt voor afbeeldingen die transparantie nodig hebben, zoals logo’s die over een achtergrond moeten komen. Dit formaat behoudt details en transparantie, maar heeft vaak een grotere bestandsgrootte dan JPG.

Elk bestandstype heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, dus kies het type dat het beste past bij uw specifieke drukwerkbehoeften. Er kan ook een .AI of .EPS bestand nagemaild worden o.v.v. uw ordernummer.