Hoe weet ik of mijn bestanden geschikt zijn om te laten bedrukken?

Om er zeker van te zijn dat uw bestanden geschikt zijn om te laten bedrukken, kunt u rekening houden met de volgende criteria:

  1. Resolutie: Zorg ervoor dat uw bestanden een hoge resolutie hebben, bij voorkeur 300 DPI (dots per inch). Dit voorkomt pixelatie en zorgt voor scherpe afdrukken.
  2. Bestandstypen: Gebruik gangbare bestandstypen zoals PDF, SVG, JPG, of PNG. Voor drukwerk is PDF het meest geschikt omdat dit formaat de opmaak en kwaliteit het beste behoudt.
  3. Afmetingen: Controleer of uw ontwerp de juiste afmetingen heeft voor het product waarop het wordt gedrukt. Dit helpt om schaalproblemen te voorkomen.
  4. Kleurruimte: Gebruik de CMYK-kleurruimte voor uw ontwerp. Dit is de standaard voor drukwerk en zorgt voor nauwkeurige kleuren.
  5. Transparanties en lagen: Als u werkt met transparanties, zorg er dan voor dat deze correct zijn ingesteld en dat er geen ongewenste achtergrondlagen aanwezig zijn.
  6. Designkwaliteit: Controleer of uw ontwerp scherp en helder is zonder onscherpe randen of wazige delen.
  7. Achtergrond: Verwijder eventuele ongewenste achtergronden uit uw ontwerp, zodat alleen de gewenste elementen worden gedrukt.

Mocht u twijfelen over de geschiktheid van uw bestanden, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen uw bestanden controleren en u adviseren over eventuele aanpassingen die nodig zijn om een optimaal drukresultaat te bereiken.