Shirt-Discounter bedrukt uw kleding via de volgende 2
Druktechnieken.

Shirt-Discounter is een snel groeiende (online) textieldrukker. Wij leveren in hele kleine oplage (1 stuk) tot grote aantallen voor verschillende evenementen en bedrijven. Dit vraagt natuurlijk ook om verschillende druktechnieken omdat de ene opdracht meer past bij een bepaalde druktechniek dan een andere. Dit zorgt ervoor dat uw bedrukte kleding in grote of kleine oplage altijd het beste eindresultaat heeft. We hebben een handige pagina gemaakt waarin u precies kunt lezen wat de verschillende druktechnieken inhouden.

Uw kleding wordt via de volgende 2 druktechnieken door ons in eigen drukkerij voorzien van een professionele bedrukking:

  • Digitale Transfer Print
  • Zeefdruk

Direct To Film transfer:

Direct to film is onze meest gebruikte druktechniek, dit omdat het extreem veelzijdig is en al makkelijk toe te passen is vanaf 1 stuk. Het begint bij de blanco/witte rollen waarop wij uw logo, afbeelding of tekst full-color kunnen printen tot een drukklare transfer. De transfers die uit de DTF-printer komen zijn eigenlijk al direct klaar om door ons vakkundig onder een hoge druk en hitte op uw eigen ontworpen textiel te drukken! De transfers hoeven alleen nog maar losgeknipt te worden van de rol nadat ze uit de DTF-printer komen.

Zeefdruk:

Zeefdruk is een druktechniek die wij toepassen bij afname van grotere aantallen. Dit omdat deze druktechniek de nodige voorbereidingen vereist. Bij het zeefdrukken wordt er namelijk direct inkt op het textielstuk gedrukt door middel van inkt die met een rakel door het zeefraam heen gedrukt wordt. Het zeefraam functioneert dus eigenlijk als een sjabloon, de inkt wordt door dit sjabloon op het textiel gedrukt. Het maken van een zeefraam is tijdrovend, en voor iedere drukkleur moet een nieuw zeefraam gemaakt worden. Vandaar dit is een druktechniek is die niet wordt toegepast bij kleine aantallen.